Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMO: )


                                                 Emo 

Emo Az Emo az Emotional szóból ered melynek jelentése: Érzelmes! Ejtsd:IMÓ-nak.Sokan Emonak ejtik,de nem az a helyes ejtése!!! Zenéjük a punk és a hardcore keveréke! Sok Emo oldalon találkozhatsz ezzel a szóval:Pózerek! Ez azt jelenti,hogy valaki csak divatból Emo.//és ez általában így van//Az Emo nem feltétlenül abból áll,hogy vágdossuk magunkat,meg depisek vagyunk... Ez egy életérzés.Az tény hogy az Emo-k érzékenyek,és sokat gondolkodnak,az"élet nagy dolgain" ezért sokan elítélik őket! Az XxX jelentése: - No Drog - No Cigi - No pia

  Emo fajták: -Saucy Emo -Hard Emo-Half'n Emo-Poss Emo-Ire Emo-Scene Emo-Feeling Emo.

Saucy: A saucy szó jelentése pimasz, elegáns. A saucy-emokra sokszor azt mondják, hogy hangulatemberek, és valamilyen szinten közel áll az igazsághoz. A legapróbb dolgok miatt is ki tudnak borulni. Folyton változnak, szeretnek új dolgokat kipróbálni. Gyakran változtatják a hajuk formáját, kinézetét és színét. Fontosnak tartják az őszinteséget, az érzelmek kimutatását. Szeretnek színes, tarka és élénk színű cuccokba öltözködni, és szeretik az extrém cuccokat is. A hajszínük nem meghatározott fekete, lehet szőke, barna vagy akár tarka is.

Hard: Ők abba a kategóriába tartoznak, akikről annyit beszélnek az emberek. Vagdossák magukat, depressziósak, s ennek kapcsán öngyilkosságot is megkísérelhetnek. Rengeteg fekete cuccot hordanak. Antiszociálisak a világgal. 

Half'n: Jelentése fél-emo. Ő bennük is megvan az emo érzés, de ők kevesebb fekete cuccot hordanak.

Poss: A poss-emo jelentése az angol possible, vagyis lehetséges szóból ered. A hangulatuk gyakran változik, de nem mutatják ki mások előtt őket, gyengébb énüket elrejtik. Nem sírnak mások előtt. Csak azoknak az embereknek mutatják meg igazán a gyengébbik énüket, akikben igazán megbíznak, akiket a barátaiknak tartanak. Nehéz őket megismerni, mert nehezen engedik közel magukat más emberekhez. Sokat gondolkoznak a különféle dolgokon, de legtöbbször elmerülnek a gondolataikban.

Ire: Az ire-emo nagyon háttérbe szoruló fajta, kategória, mert elnyomja a scene-, és a saucy-emo. Az ire szó haragot, dühöt jelent. Ezeket az emokat leginkább az jellemzi, hogy táskájukon, kulcstartójukon levágott Barbie-, szőrmeállat- és kiszúrt szemű babafejek lógnak. Az ire-emok nem félnek az erőszaktól, képeik gyakran verekedéseket mutatnak. Nem félnek kimutatni érzelmeiket mások előtt. Elítélik az öngyilkosságot, az öncsonkítást és az önkínzást. De ezzel ellentétben vonzzák őket az agresszív állatok, a vér és egyéb dolgok. Ha "fejbelövős-képeket" látsz valakinél kirakva, akkor több, mint valószínű, hogy egy ire-emoval van dolgod. Mottójuk: "Ha túl sok időt fordítasz magadra, nem lesz elég időd élni!"

Scene: Kitűnnek a hétköznapi emberek közül. Mernek máshogy kinézni, mint mások, szeretnek feltűnően öltözni, a hajviseletük is feltűnő, extrém. Ezt a fajtáját az emonak modellek kezdték el terjeszteni. (Dakota rose, Alex Evans, Kiki Kannibal) A lényege például az is, hogy egyéniség legyél, ne mást majmolj le a külsőt tekintve. A ruhájukon illetve a hajukon is megmutatkoznak a nagy, színes minták. Ők nem fordulnak el az élettől, élvezik minden percét, és mernek nevetni!

Feeling: Az emonak az a fajtája melynek képviselője csak belülről emo (pl. ugyan- azokról a dolgokról gondolkozik, mint az emok) és kívülről egyáltalán nem látszik emonak... (pl. nem festi a szemeit, körmeit, nincs piercingje vagy tetkója stb.)